Geslaagde feestavond

Vrijdag 21 april was de feestavond. Deze stond in het teken van het afscheid van de kinderen en juffen uit Wit-Rusland. Om 19.30 uur stroomden de gastgezinnen met hun gasten het Parochiehuis binnen. Daar werden ze welkom geheten door Baukje Zijlstra, de ceremoniemeester van deze avond. Verschillende gezinnen hadden hun best gedaan om een sketsje in te studeren. Eerst de familie Hiemstra en Tolsma samen met hun gastkinderen. Zij zongen een soort woordenboeklied. Daarna was het de beurt aan Ria, Anja, Anita en Lysbert. Een prachtig lied op de wijze van ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. Daarna was er een goochelshow van de familie Terluin. Spectaculaire trucs waar de aanwezigen vol bewondering naar keken. De dames Maria en Diana lieten ons zien wat er kan gebeuren in een treinwagon wanneer de ene dame het gedrag van de andere op een overdreven manier kopieert. De kinderen vonden het prachtig. Tony en Tjeerd vertoonden een tafereel, waar je kon zien hoe lastig het soms is om te communiceren. Een Russische toerist en een Friese boer ruilden onderling van kleren. Met behulp van vertaalapps kwam dit helemaal in orde. Algemene hilariteit toen de heren hun broeken gingen ruilen en bleek dat ze beide een witte lange onderbroek aan hadden.
Hierna kwam er een soundmixnummer van drie Wit-Russische jongens. Leuk gedaan.
Een groot gedeelte van de Wit-Russische kinderen vertoonde daarna een dansnummer onder leiding van juf Helena. Hierna bracht de hele groep een lied ten gehore.
Tenslotte verzorgden Klaas Holst en Jurgen nog een quiz tussen vijf jongens uit Dronryp en vijf jongens uit Wit-Rusland. Het was een soort ‘Hints’ en na afloop hadden beide groepen (hoe kan het ook anders) evenveel punten.
Op het eind van de ‘show’ werd de werkgroep op het podium geroepen. Zij werden namens alle gastouders door Baukje bedankt en kregen een prachtig boeket.
Tjeerd nam nog het woord en bedankte de gastouders, de juffen en de werkgroep voor hun vele inspanningen om de kinderen een overgetelijke tijd te bezorgen.Hij wenste de gasten alvast een goede reis naar huis.
Al met al een zeer geslaagde avond.